Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Napok Fesztivál

hu
Archív
Pécsi Napok Fesztivál | Széchenyi tér

Pécsi Napok 2022

Jegytípusok

A részvétel ingyenes.

Archív

Pécsi Napok 2022

Jegyinfó

A nagy hagyományú Pécsi Napok idén is a műfaji sokszínűség jegyében kínálja a programokat minden korosztálynak.

International Culture Day in Pécs: PTE Táncoló Egyetem | HangaBanda | Largo Collections – afrikai divatbemutató | Ballet Camara | Mynga Blues Collective | Tenore Supramente Orgasolo (Cagliari) koncert | Los Orangutanes koncert

Arad Testvérváros Napja | Tanuló Város Fesztivál | Határon Túli Magyarok Fesztiválja | Bor és Dal Ünnepe, Népek Bordalai és Táncai Pécsi Pagony Születésnap | Frank Adél show divatbemutató | Delhusa Gjon | PASO | Funky Beatz | Magna Cum Laude

 

Szeptember 21. 16.00 - 23.00

International Culture Day in Pécs - Széchenyi tér

16:00 A PTE Táncegyüttes és a PTE PEAC Cheerleading szakosztály műsora
Változatos táncstílusok a latin táncoktól a hip-hop-on keresztül a cheerleading-ig, sőt, még akár a nézők is táncra perdülhetnek!

17:00 HangaBanda
Az autentikus magyar népzenét megszólaltató zenekar zenéjében és színpadi kiállásában a fiatal lendület és a hagyományok tisztelete valósul meg.

17:50 Largo Fashion Show: afrikai ihletésű divatbemutató
A Largo Collections hobbiból indult 2019-ben, amikor Boluwatife Olagoke még Pécsi Tudományegyetem hallgatója volt. "A hosszú órákig tartó előadások után rájöttem, hogy a kikapcsolódásom egyik módja a varrás.

18:30 Ballet Camara
A PTE nemzetközi programjainak kihagyhatatlan fellépői ezúttal is látványos afrikai dob- és táncshow-val érkeznek Pécsre.

19:20 A Tenore Supramonte de Orgósolo (Cagliari) koncertje
Az öt tenor egyenesen Szardíniából érkezik hozzánk. Cagliari üdvözli Pécset!
Közreműködik: Stefano Pinna (launeddas)

20:30 Mynga Blues Collective
A hattagú, huszonéves srácokból álló formáció fő közös vonala a blues, őszinte áhítattal tekintve és inspirációt merítve nagy ikonjaiktól, mint Stevie Ray Vaughan, John Mayer, vagy Eric Clapton.

21:30 Los Orangutanes
A már Pécsett is jól ismert, Kelet-Európában unikumként életre hívott 10 tagú latin-amerikai cumbia bulibanda, akiknek tagjai közt az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Ladánybene 27, a Manaky, a Zuboly magyar, perui, uruguayi zenészei is megtalálhatók. Pécs főterén még sosem koncerteztek, épp itt volt az ideje!

 

 

Szeptember 22. csütörtök

17.00 Flashmob és Táncház a VI. Tanulóváros Fesztiválon

Közreműködik a Hanga Banda és a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház

A Néptánccal a Gyermekekért Alapítvány szervezésében valósul meg.

A Tanuló Város Fesztivál programjai: ptf.ckh.hu

 

19.00 Arad Testvérváros Napja

Tánclépések Strauss-dallamokra

Szórakoztató zenei és táncos produkció, Johann Strauss dallamaira, az Aradi Filharmónia előadásában. Fellépnek az Aradi Dum Dance Team Zeneiskola tehetséges növendékei.  

 

20:00 LEENALCHI (KR) + Дeva (HU)
Helyszín: Zsolnay Negyed - E78

A LEENALCHI az elmúlt évtizedben elképesztően felkapott és előremutató dél-koreai popzene legfrissebb szenzációja, egy olyan alternatív popzenekar, amely a tradicionális zenét keresztezi előremutató popzenei megoldásokkal.
Az est során elsőként Дeva, Takács Dorina DIY solo projektje hallható 30 percben. Különleges zenéje egy ősi földre kalauzolja a hallgatót - számait atmoszferikus lágy hangok, selymesen pulzáló basszus és a magyar népdalok misztikus világából merített többszólamú mantrák jellemzik.

 

 

21.00 4S Street

A 4S Street 2018-ban alakult Gyergyószentmiklóson. A zenekart Alin Nicuta (ének, akusztikus gitár), Mihály Csaba (billentyű), Fülöp Loránd (gitár), Szabó László (basszusgitár) és Pál Andor (dobok) alkotják. Legelső nagylemezük Fellegvár címmel jelent meg 2019-ben, majd a második 2021-ben, amely a Szebb napok címet viseli. A fiatal zenekar 2022-ben, a Petőfi Zenei Díj – Év zenekarának járó elismerést szerezte meg.

 

 

Szeptember 23. péntek

10.00 - SCIENCE SHOP PÉCS – VI. Pécsi Tanuló Város Fesztivál - Kossuth tér

Megnyitja: Dr. Hoppál Péter államtitkár, Kulturális és Innovációs Minisztérium

16.00 VI. Tanuló Város Fesztivál megnyitó - Széchenyi tér

Megnyitja: Péterffy Attila, Pécs M. J. V. polgármestere és Dr. Miseta Attila, a PTE rektora.

A VI. Tanuló Város Fesztivál programjai: ptf.ckh.hu

TVF qr kód

17.00 Frank Adél show divatbemutató

19:00 Zsolnay táncházak: Vizin táncház - Művészetek és Irodalom Háza

19.00 Delhusa Gjon koncert

Nica se perimeno: ki ne ismerné a negyven éve töretlen népszerűségnek örvendő slágert? Delhusa Gjon ezúttal nemcsak a jól ismert görög dallamokkal, hanem 50 éves pályájának legszebb dalaival

21.00 PASO

Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. Karib hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, nyáron, vízparton, egy hideg itallal pedig biztosan borítékolható az extázis. Igazi fesztiválkedvencek, kamasz korukban is csúcsformában!   

 

 

Szeptember 24. szombat

A VI. Tanuló Város Fesztivál programjai: ptf.ckh.hu

13.00-19.00 Pagony Születésnap - Zsolnay kút

Immár 5 éves a város legklasszabb gyerekkönyvesboltja, ez alkalommal Játszóházak, foglalkoztatók, koncertek ünnepelhetjük az évfordulót!

18.00 Kelemen Kristóf - NIKÉ - Szabadságunk szobra – Művészetek és Irodalom Háza

19.00 Határon Túli Magyarok Fesztiválja – néptáncgála

21.00 Funky Beatz

Az est házigazdái a Pécsi hip-hop szcéna nagy veteránjai, a Funky Beatz Crew DJ B-Ware, Air-D és Arnó. A 60-as, 70-es évek jazz, funk és soul zenéje; a 80-as, 90-es és a 2000-es évek r&b és hip hop muzsikái alkotják a kollekció és a set gerincét.

 

 

Szeptember 25. vasárnap

10.00-14.00 A XIII. Nemzetközi Veteránjármű Találkozó kiállítása a Széchenyi téren

15:00 Bor és Dal Ünnepe, Népek Bordalai és Táncai - Pécs, Széchenyi tér

A korábbi évek hagyományaihoz híven egy összművészeti program szórakoztatja az érdeklődő közönséget a XXVI. Európai Bordalfesztivál záró eseményén. A nemes nedűk kortyolgatásához a zenetörténet legszebb bordalait hallgathatják a jelenlévők és ha kedvük van, még táncra is perdülhetnek.  

15:00 Szüreti felvonulás

15:15 Megnyitó – Bor és Dal Ünnepe

15:30 Népek Bordalai és Táncai - műsor

Fellépő együttesek:  Bartók Béla Férfikar – Pécs, Vásárhelyi Zoltán Férfikar – Magyarország, Sängerrunde Kritzendorf – Ausztria, Albino Bonavita Choir – Olaszország, Misina Néptáncegyüttes – Pécs, Ércbányász Koncertfúvószenekar - Pécs

Szóló: Bognár Szabolcs – bariton

21.00 Magna Cum Laude koncert

A Magna Cum Laude rengeteg nagylemez, számos klip és koncertek százai nyomán jutott el a Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa alkotta formáció gyulai próbaterméből oda, hogy a nagyszínpadok kiemelt attrakciója legyen. Lesták Marcival és Török Mátéval kiegészülve a zenekar ma egyszerre mély tartalmú, elgondolkodtató dalok előadója és a ház oldalát is kirúgó, fiatalos, lendületes banda.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

icdip logo atlatszoUPlogo_liliomos_EN_feher_foltban (002)seasons_fekvő_autumn

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek

    Támogatók